סדר (חדש)/פרשת במדבר/חומש במדבר

כ״ט באייר ה׳תש״פ (מאי 23, 2020)

בני ישראל הולכים במדבר. היינו חושבים שילכו כמו עדר אבל לא. הם הולכים בסדר מופתי. בשורות, כל שבט עם הדגל שלו וכו׳. לפי  ספר ״הזוהר״ בני ישראל הסתדרו לפי הצורה של מעלה (סדר רוחני, לא גשמי). ולבני ישראל היה דחף נפשי להידמות לצורה של מעלה. בנוסף, פרשת ״במדבר״ עוסקת בעיקר בספירת אנשים. מדוע לספור? הבורא לא יודע את כמות האנשים? הפעולה הזאת נראית כפעולה טכנית אבל צפון בה כוח רוחני עצום. מעניין שבפרשה לא כתוב ״ספור״ אלא ״נשא את שמות האנשים״ – ״נשא״ מלשון נשיאה והתרוממות – כלומר הספירה חיזקה ורוממה את בני ישראל.

איך זה רלוונטי לנו היום כיוגיסטים?

מי שמכיר את הסטודיו שלנו בהרצליה יודע שאנחנו משתדלים לשמור על הסדר. להתחיל את השיעור בדיוק בזמן. לסדר את המזרנים על הפרקט/דק לפי הסימונים. לשבת בצורה מסודרת על בלוקים בתחילת השיעור למדיטציה קצרה וכו׳. זה בעיניי יוגה. הפוך אולי מהדעה הרווחת של ״שנטי באנטי״ 🙂

נושא הסדר בא לידי ביטוי באופן יסודי יותר בתרגול ״אשטנגה ויניאסה״ יוגה. בסגנון הזה סופרים את כל ה ״ויניאסות״ השונות שמרכיבות את תרגול סדרה קבועה של תנוחות/תרגילים. 9 ״ויניאסות״ לברכת השמש הראשונה, 17 ״ויניאסות״ לברכת השמש השנייה. וכך סופרים כל תנוחה בסדרה. 3 ״ויניאסות״ ל ״פדהאנגוסת׳אסאנה״. 5 ״ויניאסות״ ל״טריקונאסאנה״ וכו׳.

המטרה בספירת ״ויניאסות״ היא לא רוחנית כמו האופן בו הסתדרו בני ישראל במדבר אלא מטרתה להוסיף אלמנט נוסף לריכוז שלנו במהלך התרגול כדי לאחד בין גוף לנפש. במהלך התרגול שלנו אנחנו מתרכזים ב: נשימה, נקודת מבט, איסוף ״בנדהות״ וכו׳. ספירת ה״ויניאסות״ מאפשרת לנו לדעת בכל רגע נתון במהלך התרגול היכן אנחנו נמצאים. ממש כמו נסיעה מנקודה אחת לשנייה באמצעות ״ווייז״.

התוצאה ברוב המקרים של תרגול יוגה שנעשה כמו שצריך זאת הרגשה של התרוממות נפש. יתרונות רבים יש ללימוד סדרה קבועה של תנוחות/תרגילים. אני הרגשתי את התועלת הזאת בתקופה האחרונה בה כולנו חיינו במצב של חוסר ודאות. הסדר של התרגול יחד עם הספירה שממקדת אותנו עוזרת מאד לעשות סדר בבלאגן.

שבת שלום ומבורך,
עדי

נ.ב. מוקדש לסבתא שרה היקרה שהלכה לעולמה השבוע והסתדרה עם הסדר של מעלה. יהי זכרה ברוך.

כל הזכויות שמורות לעדי יוגה