תזונה ובריאות טבעית – חומר עיון

ספרות מומלצת, סרט ואתר:

1. הרעלה עצמית (מתורגם לעברית), ג'ון טילדן   Toxemia Explained, John Tilden

2. Food Combining Made Easy, Herbert M. Shelton

3. The Science and Fine Art of Food and Nutrition, Herbert M. Shelton

4. The Science and Fine Art of Natural Hygiene, Herbert M. Shelton

5. תזונת האדם ובריאותו, יצחק בן אורי

6. Nature Cure, Henry Lindlahr

7. 80/10/10, Dr. Douglas Graham

8. סרט   Forks Over Knives, forksoverknives.com

9. האתר בסוד הדברים של הרב יובל הכהן אשרוב, besodh.com

שילובי פירות

Eat sub-acid fruits with either acid or sweet fruits.

Do not combine acid fruits with sweet fruits.

Acid fruits: Citrus, Pineapple, Strawberries, Pomegranates, Sour apples, Sour grapes, Sour peaches, Sour plums, Sour cherries, Kiwi.

Sub-Acid fruits: sweet Apples, sweet Peaches, sweet Cherries, sub-acid Grapes, Pears, Papayas, Mangos, Apricots, sweet Plums, Cherimoyas, fresh Figs, Blueberries, Raspberries, Blackberries.

10 הדיברות לחיים בריאים
[לקוח מ״אילמה״ – מכללה לרפואה משלימה ברוח היהדות]

1. לעסו את האוכל ביסודיות

תהליך העיכול מתחיל כבר בפה. ככל שנקדיש יותר זמן בלעיסת האוכל כך נשפר את תהליך העיכול ונקל על האיברים הפנימיים לעשות את עבודתם. מזון שאינו מפורק כראוי לפני שנכנס לוושט עלול להישאר בלתי מפורק לזמן מה ולגרום לגזים ועוד דברים לא נעימים…

כמו כן, לעיסה יסודית משמעה אכילה איטית. מאחר ולוקח לנו 20 דקות לפתח שובע, ככל שנאכל יותר לאט, כך גם נאכל פחות על מנת לשבוע ונמנע מאכילת יתר. המלצתנו ליישום עצה זו היא פשוט להניח את המזלג בין ביס לביס, כך תאכלו לאט יותר, בריא יותר וברוגע.

2. אל תשתו בזמן שאתם אוכלים
הקליקו כאן לקטע בנושא מתוך ספר של ד"ר הרברט שלטון, אבי תורת ההיגיינה הטבעית. 
3. התחילו את הבוקר עם פירות (המזון הכי בריא שיש)

 

4. אל תשלבו חלבון עם עמילן

הקליקו כאן לצפייה בסרטון של הרב יובל הכהן אשרוב שמסביר על ההשפעות של צירופי מזון לא נכונים.

5. סיימו לאכול 3 שעות לפני השינה

הנה מה שכותב יצחק בן אורי בספרו ״תזונת האדם ובריאותו״ בנושא:
״בדיון על ארוחת ערב צריך להביא בחשבון, שהאדם המודרני מאריך את יומו והולך לישון כשלוש עד חמש שעות לאחר שקיעת השמש. יש להניח, שלפי השעון הביולוגי של הגוף, אנו זקוקים לשעות מנוחה (שהן בעיקר שעות שינה) באורך זמן גדול יותר מכפי שהוא קיים בתקופתנו. האדם אינו טורף ופעילותו צריכה להיות בעיקר באור היום. כל פעילות גופנית המתבצעת לאחר השקיעה, יוצרת עומס על מערכות שונות של הגוף. במיוחד על הלב, על מערכת העצבים ועל המערכת ההורמונלית. גם אכילה היא פעולה הדורשת מאמץ מצד המערכות האלה. אנו יודעים שאכילה מגבירה את הדופק, מעלה את לחץ הדם, מגבירה את כמות הזיעה ומפעילה מערכות פיזיולוגיות וכימיות שונות. משום כך היה זה נכון מצידנו שלא לאכול כלל בשעות החשיכה. כך היינו מסתפקים בארוחת צהריים מלאה ובארוחת ערב קלה המכילה בעיקר פירות, כדי שלא להעמיס עבודה מאומצת על הלב ועל מערכות אחרות…
כאשר מוותרים על ארוחת ערב, נוצר מצב שהמזון המצוי במעיים מארוחת הצהריים מנוצל באופן יותר מושלם. יחד עם זאת, צריך להכיר בעובדה, שמרבית בני האדם נמצאים בימינו במתח, המתיש את כוחנו ומבזבז אנרגיה בקצב מהיר. אנו זקוקים איפוא למזון שיוכל לספק לנו את האנרגיה – ומצד שני שלא יעייף אותנו, שלא יגרום לעליית פעימות הלב או לחץ הדם ושלא יפריע לנו בשנתנו. המסקנה המתבקשת היא – לאכול אך ורק פירות״

6. אל תעשו פעילות גופנית לאחר אכילה

אנחנו ממליצים לא לאכול ארוחה גדולה 3 שעות לפני התרגול.
הסיבה לכך – בשיעור יוגה אנחנו מתרגלים המון מנחים שונים של הגוף: פיתולים, כפיפות לאחור, כפיפות לפנים,
תנוחות בהן הגוף נמצא במצב הפוך לגמרי כמו עמידת ראש ועמידת כתפיים ועוד…
בפשטות ולפי שכל ישר, אפשר להניח שתרגול שכולל מנחים כאלה של הגוף
יכול להפוך להיות לא ממש נעים במידה ואנחנו מבצעים אותו על בטן מלאה.
בנוסף, אם אכלנו ארוחה מלאה קרוב לתרגול – הגוף יהיה עייף שכן הוא משקיע אנרגיה רבה בעיכול המזון.
מה שיגרום לנו להיות עייפים ו״כבדים״ במהלך התרגול.
אז אם בכל זאת אתם רעבים לפני השיעור – ההמלצה היא לאכול משהו קטן שהגוף לא צריך להשקיע הרבה אנרגיה בפירוקו.
כלומר – פירות! אם אתם ממש רעבים תאכלו פרי קטן שעה לפני התרגול.

7. אל תפריזו במתוקים – יש עוד חוויות מתוקות בחיים חוץ מחפיסת שוקולד

רוב הממתקים המוכרים לנו מלאים ברעלים. סוכר לבן, צבעי מאכל, חומרים משמרים וכו׳.
בא לכם מתוק? מה עם תמר במקום שוקולד פרה? מה עם תות במקום גומי?
המתוק קיים ובשפע בטבע, ללא תוספות מיותרות:)

8. הוסיפו נבטוטים לתפריט כדי לטעום חיוניות וצמיחה
לקריאה אודות הערך התזונתי של נבטים ונבטוטים, למה כדאי לנו לשלב אותם באוכל ואיך אפשר להנביט לבד – הקליקו כאן לקריאת קטע שכתבה מיכאלה עפרוני דלאל, מטפלת בתזונה טבעית ותלמידת הסטודיו.

9. אל תפתחו את המקרר כשאתם עצובים או משועממים במקום זה, התקשרו לחבר
אומרים שכדי לעשות התפתחות רוחנית צריך 3 דברים: (1) מורה, (2) ספרים, (3) סביבה. לסביבה תומכת יש כוח עצום לעזור לנו בתהליכים של שינוי בחיינו. זה ממש כמו ביוגה. רובנו לא מצליחים להביא את עצמנו לתרגל לבד בבית אפילו שאנחנו יודעים איך לתרגל. קל לנו יותר להגיע לסטודיו כי אנחנו יודעים שתהיה שם סביבה תומכת ואנרגיה קבוצתית.

10. אל תכניסו הביתה מזון מעובד – מזון שבא מהאדמה מחייה את הגוף, מזון שבא ממפעל הורס אותו

אפשר להגיד שרוב האוכל שנמצא על השולחן שלנו, מלבד לפירות וירקות, עבר איזשהו תהליך לא טבעי.

בחלק מהתהליכים האלה המזון מאבד ערכים תזונתיים חשובים שהיו לו במצבו הטבעי, ובמקרים גרועים יותר – מוסיפים למזון רעלים שונים כמו חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו׳…

שימו לב – האם רוב האוכל שאתם אוכלים מגיע באריזה? שקית ניילון? קופסה? אם כן – אולי כדאי לחשוב לחזור קצת לטבע ולקנות הביתה אוכל שיגיע לצלחת שלנו במצב לא מעובד וכך יזין את הגוף שלנו בצורה טובה יותר – כמו לדוגמא פירות וירקות (כמובן שרצוי אורגני כדי להימנע מנזקי הריסוס אבל זה לא תמיד אפשרי. צריך לשטוף היטב את הפירות והירקות לפני האכילה).

לקריאה נוספת אודות מזונות מעובדים מוזמנים לקרוא בספרו של הרברט מ. שלטון –

The Science and Fine Art of Food and Nutrition – The Hygienic System: Volume 2, עמודים 376-392.

Sweet fruits: Bananas, Persimmons, Thompson Grapes, Muscat Grapes, all sweet Grapes, all dried fruit.   

Melons: Eat melons alone.

*Do not combine vegetables, proteins or starches with fruits.

*Nuts with Citrus fruits is a fair combination.

*Lettuce and celery with fruit is a good combinatio

כל הזכויות שמורות לעדי יוגה